Etiquetes

dimarts, 5 de març del 2024

De quina substitució estem parlant?

Esparverat pel que ens ve al damunt. This is the end... Intel·ligència artificial all the time, però això què és?

Es fa servir la paraula substitució per diverses qüestions. Per una banda es refereix al procés (dirigit o no) de canviar la fesomia europea. És a dir, que la població d'Europa està sent engollida per un allau migratori procedent de l'Àfrica.

Després està la qüestió de la Intel·ligència artificial. És un tema trascendent. En aquest cas es tracta de la substitució de l'ésser humà per la màquina. Penso constantment en la peli Blade Runner i els famosos replicants. Anem cap aquí? És veritat que hi ha una elit perversa que ha planificat el final de la humanitat? 


Finalment, canviant radicalment de tema, anem als resultats de l'informe PISA sobre l'educació. A dia d'avui crec que només hi ha una solució: rebel:lar-se contra les putes competències i derogar la maleïda llei del PSOE. És inadmissible suspendre i passar, tal com escrivia el periodista Xavier Bosch el 18/11/2021 en un article memorable i plenament vigent publicat al diari Ara. Val la pena reproduir-lo i reflexionar... Siusplau que torni el seny i el coneixement.

Suspendre i passar

No m’agrada pertànyer a un lloc –digues-li país, digues-li estat– que juga amb l’educació com si fos el joc de l’oca. Segons com, vas endavant; segons com, tornes enrere, amb el risc de caure al pou. I el més greu és que tot sembla fruit de l’atzar. O, pitjor encara, del criteri de qui mana en cada moment. En les decisions polítiques sobre educació, tantes i tan canviants, no sembla mai que hi hagi ciència sòlida al darrere. El criteri és a la babalà, el si l’encerto l’endevino de la moda del moment i el populisme d’agradar als que intueixes que són els teus votants. Aquesta setmana ha transcendit que repetir curs serà, a partir d’ara, una cosa molt poc freqüent. El reial decret d’avaluació, aprovat aquest dimarts pel govern d’Espanya, ha eliminat els exàmens de recuperació –de juny o setembre– i pretén impulsar una nova cultura en què els exàmens no siguin l’única forma d’avaluar. Ras i curt, que els alumnes de batxillerat podran graduar-se i presentar-se a la selectivitat amb una assignatura suspesa. A l’ESO podràs tirar endavant encara que vagis ben peix de més d’una matèria. De fet, passarà a la història el límit dels tres insuficients i ja podràs passar curs sense límit d’assignatures suspeses. Això sí, ho decidirà el claustre de professors en funció del seu bon nas i de l’avaluació continuada. Al batxillerat, amb la nova llei, s’admetran dos suspensos a primer. I embolica que fa fort. A aquest pas, cada vegada caldran menys colzes, cada cop hi haurà menys esforç, cada dia se sabrà menys de res i, això sí, els nostres adolescents tindran més temps per formar-se a través del TikTok. Si la solució per evitar el fracàs escolar és abaixar el llistó i exigir menys, obriu la porta, que baixo. Això sí, els nois que no pateixin. I, sobretot, que els Reis d’Orient els portin tot el que han demanat a la carta... si amb tantes faltes d’ortografia els patges poden entendre què han escrit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada