Etiquetes

dijous, 21 de juny del 2012

QUE LA SORT ENS ACOMPANYI


El portaveu del Govern català, Francesc Homs (altrament conegut com "la veu del seu amo" perquè té la mateixa veu que el President Mas), anuncia que Catalunya no pot rebutjar el projecte d'EUROVEGAS. Homs assegura que la construcció d'Eurovegas crearà 16.000 llocs de treball directes i que s'ajustarà als "usos i costums" de Catalunya. Analitzem aquests dos factors: la creació de 16.000 llocs de treball i els "usos i costums".

El Govern vol reduir l'atur (600.000 aturats) amb un complex lúdic que atreurà el millor de cada casa (més màfies, drogues, prostitució), i que tindrà un impacte ambiental al delta del Llobregat. El segon factor ("usos i costums") s'ha d'explicar perquè no s'entén. Vol dir que Eurovegas disposarà de sales per jugar a la botifarra? Que els bars serviran cigalós i trifàsics? Que l'uniforme dels treballadors serà la barretina, la faixa i les espardenyes?

Seguim amb el joc. No oblidem que un dels elements de la "marca Catalunya" o "marca Barcelona" és el FC.Barcelona, un club de futbol i per tant, un representant del joc. Potser no cal insistir tant en el joc (Bar$a, Eurovegas) i sí, en canvi, potenciar la cultura, és a dir, VENDRE MÉS I MILLOR EL PATRIMONI HISTÒRIC-ARTÍSTIC-LITERARI CATALÀ. I començar per la meva ciutat, Mataró, on molts encara desconeixen que hi ha una obra de Gaudí!

El turista que vingui a casa nostra, ja hauria de conèixer Montserrat, la Sagrada Família, Miró i Dalí; però també Empúries, la Tarragona romana, la Girona jueva, Ramon Llull, el Barri Gòtic de Barcelona, la Guerra dels Segadors, els fets de 1714, el Timbaler del Bruc, l'obra de Casas, de Rusiñol i la magnífica narrativa de Pla.

El futur de Catalunya no pot dependre del joc ni de l'atzar.

3 comentaris: