Etiquetes

dimarts, 3 de desembre del 2013

Peace of mind



"I'd give you everything I've got for a little peace of mind"Et donaria tot el que tinc per una mica de pau mental. Ho deien els Beatles en una cançó. I poc després John Lennon va popularitzar allò del "Give peace a chance" (dóna una oportunitat a la pau). 

Pau és ordre, creació, harmonia, equilibri, convivència. Tot i així, al llarg de la història ha fet falta la força per aconseguir la pau, cas dels al·liats durant la Segona Guerra Mundial per acabar amb Hitler.
Per la seva part, el president John F. Kennedy va pronunciar un discurs per la pau ("peace speech") el 1963, pocs mesos abans que l'assassinessin a Dallas. I als anys setanta, l'Assemblea de Catalunya va organitzar algunes manifestacions per demanar llibertat, amnistia i estatut d'autonomia que van acabar a garrotades (foto superior).

Veure-hi clar, tenir il·lusió, el cap fred i la consciència tranquil·la, saber cap a on es vol anar. Que domini més la raó que la passió. I això val tant per un repte individual com per un repte col·lectiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada