Etiquetes

dijous, 25 d’octubre del 2012

Los olvidados


Fa pocs dies vaig tenir la sort de veure Los olvidados, una pel·lícula magnífica dirigida per Luis Buñuel el 1950. Es tracta d'un film que exposa la crua realitat d'un barri marginal a Ciutat de Mèxic. Els protagonistes són joves delinqüents, violents i desamparats, atrapats per la pobresa.

Darrerament no parem de sentir que els índexs de pobresa a casa nostra han augmentat, que cada vegada hi ha més persones que passen gana. És a dir, realitats inimaginables fa només cinc anys i ara presents per culpa de la crisi econòmica.

Fóra bo que els responsables polítics es preocupessin d'aquest problema, que cada vegada afecta a més persones del nostre entorn, i que deixessin de banda altres qüestions. A la propera campanya electoral s'hauria de parlar en profunditat de la qüestió social abans que de la qüestió nacional. 

I finalment no ens oblidéssim tampoc de les persones joves que estan marxant a treballar a l'estranger. Tenim un altre problema de cara al futur de Catalunya, sigui com estat propi, lliure associat, federal o com autonomia. L'estat del benestar és el que realment està en joc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada