Etiquetes

dimecres, 28 de setembre del 2016

Talibans catalans

Una agrupació de Barcelona proposa la retirada del monument de Colom, una de les icones de la ciutat des de fa moltes dècades.
Els arguments exposats per justificar la retirada són que el monument fa enaltiment de l'imperialisme, l'opressió i l'extermini indígena americà. Això sí, a canvi hi col·locarien un altre monument que simbolitzés la resistència contra l'imperialisme, l'opressió i la segregació indígena (i afroamericana).


Aquesta organització ha barrejat moltes coses i certament ha anat massa lluny. En primer lloc, Colom apunta cap Amèrica amb el dit, en tant que descobridor del Nou Món. En tot cas Colom només és culpable d'haver arribat a Amèrica. De tot el que succeí posteriorment (encomiendas, exterminini indígena, tràfic d'esclaus, imperialisme) no en va tenir cap culpa, entre altres raons perquè ja havia mort. Per tant l'organització ha quedat ben retratada perquè ha demostrat un desconeixement total de la història.



En segon lloc, sorprèn que aquesta candidatura no mencioni el suposat origen català del descobridor. Esclar, en el cas que ens ocupa val més no dir-ho...

En tercer lloc, els denunciants, tant que van embolcallats amb banderes i mocadors de feminisme, ecologisme, palestinisme i bonisme en general, acaben semblant uns intolerants que eliminen allò que els molesta o simplement que no els agrada. M'han fet recordar la destrucció dels budes de Bamiyán per part dels talibans l'any 2001.

Si us plau senyores de la candidatura, una mica més de seny i menys rauxa anticapitalista comunistoide!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada