Etiquetes

dijous, 12 de maig del 2011

L'OVELLA NEGRA

El novembre del 2008, un afroamericà anomenat Barack Obama, va ser escollit president dels Estats Units d'Amèrica. Un negre a la Casa Blanca! -va exclamar mig món-.
Obama era "la gran esperança negra", per un món convulsionat per mil i un problemes i sobretot per una Crisi, que aleshores ja preocupava molt tothom.

Avui, el maig del 2011, el president del somriure encisador i del posat atlètic, el president demòcrata, el president compromès amb una altra forma de fer política, el president que VA GUANYAR EL PREMI NOBEL DE LA PAU, ha fet assassinar Osama Bin Laden.
Barack Obama ha demostrat que és, com diuen en castellà, "lobo con piel de cordero". Obama és l'ovella negra i per tant, no és gaire diferent del seu predecessor, George Bush.

L'assassinat de Bin Laden s'inscriu en la Guerra Global contra el Terrorisme, una guerra que va començar Bush després dels atemptats de l'11-S del 2001. No vull caure en l'antiamericanisme fàcil que ens envolta. Tot el contrari, perquè els EUA, com a superpotència mundial, han de donar exemple i Obama, hauria de ser coherent amb la forma de fer política que va prometre. Crec que Bin Laden s'hauria d'haver sotmès al veredicte de la Justícia, tal com va fer Saddam Hussein. La pena de mort és un altre debat, que ara és millor deixar de banda.

Per acabar, em pregunto si és ètic el crim que ha autoritzat Obama i sobretot, si ha estat intel·ligent, tenint en compte l'amenaça del terrorisme islamista, que ja han patit moltes ciutats d'Occident.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada