Etiquetes

divendres, 14 d’octubre del 2011

Els savis


Encenc la ràdio a quarts de nou del matí. És l'hora de la tertúlia d'actualitat. Les emissores de ràdio generalistes, les que tracten qualsevol tema, tenen un grup de persones molt qualificades, molt preparades per opinar de tot. Són els tertulians.

Escolteu-los atentament. Quina capacitat de síntesi, quina agilitat mental, quins reflexos, quines opinions més ben formades i sobretot, què desperts estan a aquestes hores!

El tertulià és un savi contemporani. No tothom hi pot arribar. Cal haver viscut molt, haver viatjat, haver escrit algun llibre, haver sortit força a la tele. I millor que no sigui un especialista de res, perquè com deia un professor meu "el especialista sabe mucho de un tema pero no sabe nada de todo lo demás".

Els savis radiofònics poden parlar-te de futbol, de política internacional, de les retallades del Govern català, de "Pà negre", de la cistella de la compra, de l'atur, del final d'ETA, del vulcà de les Canàries, del canvi climàtic... En saben de tot i em fan voltar el cap.

Jo preferiria que tornessin les tertúlies dels cafès abans que haver d'escoltar els savis de les tertúlies radiofòniques.

Visca la ràdio!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada