Etiquetes

diumenge, 9 d’octubre del 2011

I ara què?

Veig un noi amb el diari "Ara" sota el braç. És un diari catalanista força recent i amb molts lectors. Sembla que ara toca la independència.

Però, per què ara hi ha aquest corrent d'opinió a Catalunya? Per la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut? Per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre la immersió lingüística a les escoles?

No ens enganyem. La clau de la qüestió és el finançament de Catalunya. Hi ha una sensació creixent que Catalunya dóna molts diners i en rep pocs, per fer front a les infraestructures i els serveis socials que necessita.

Ara, jo em pregunto: de què va servir tant de temps invertit per arribar a un acord de finançament, el 2009? Realment és tan modèlic el sistema educatiu català, que té un índex altíssim de fracàs escolar? En una Catalunya independent, s'acabaran les retallades en Cultura, Ensenyament i Sanitat i sobretot, baixarà el número d'aturats?

Perquè si una Catalunya independent (i suposadament amb més recursos econòmics), no és capaç d'assegurar i de millorar el BENESTAR dels seus ciutadans, aleshores no cal tirar endavant l'Assemblea Nacional de Catalunya (hereva de les consultes sobre la independència del 2010), ni la "Transició Nacional" anunciada pel president Mas.

Visca Catalunya!

1 comentari:

  1. Francament estic cansada del tema Catalunya-Espanya.
    Ja va sent hora que acabem amb tanta història i ens oblidin. No ens accepten com a diferents, no volen ni sentir a parlar de la nostra voluntat ni quan estem emprenyats...
    En definitiva, cal anar més enllà d'Espanya que no vol escoltar, evitar aquest interlocutor que ens farà sempre la traveta i dirigir-nos als organismes internacionals que valorin els nostres recursos econòmics i la seva viabilitat com a futur estat sobirà.
    Recomano el reportatge "Adéu Espanya?" que va emetre TV3.

    Visca Catalunya!

    ResponElimina