Etiquetes

dimarts, 26 de juny del 2018

Cap geperut veu la seva gepa


He exercit com a professor de Secundària durant aquest curs a Pineda. Estem tots una mica cansats i és un bon moment per reflexionar. Què he vist, què he viscut, què està passant?


El primer trimestre va ser esgotador, per tot el que passava dins i fora de l'institut: tensió política i social, nervis, vagues, merder generalitzat, mitjans que treien fum... El segon trimestre vaig reduir la jornada i vaig començar a preparar les oposicions. Les opos han marcat aquest curs fins al darrer mes.

Resultat d'imatges de jorobado
Però ara no es tracta de fer una crònica de la temporada, sinó d'anar més enllà i d'establir algunes conclusions. Constato cada cop més que hi ha un dèficit democràtic. M'explicaré.


Al segon cicle de l'ESO vaig impartir l'assignatura de Cultura i valors ètics, que a priori em sembla una matèria apropiada i necessària per l'alumnat de 14, 15 i 16 anys. El llibre de l'assignatura introdueix qüestions com Holocaust i Hiroshima, que de fet són una condemna frontal al règim nazi i a l'armament nuclear utilitzat pels EE.UU. Fins aquí cap objecció, Ara, vaig analitzar el contingut per a 3r i 4rt d'ESO i no vaig trobar-hi cap referència al comunisme. S'omet deliberadament qualsevol crítica al marxisme leninisme en totes les seves versions i modalitats. Enlloc apareix el gulag soviètic, la txeca espanyola, els jemers rojos cambotjans, el maoisme xinès, el castrisme cubà, el terror de Corea del Nord o l'Alemanya comunista que per exemple surt a la peli La vida dels altres. Res de res.

Als nois i noies se'ls ha d'explicar sense embuts que el comunisme és un règim totalitari i com a tal enemic de la llibertat. Podem simplificar-ho de la manera següent: FEIXISME=COMUNISME o COMUNISME=FEIXISME. I si fem un exercici de síntesi, podem dir que fins ara els estats que han implantat el marxisme leninisme han batut el rècord d'assassinats, de gana, de misèria i d'infelicitat entre la seva població.

Sovint es fa un mal ús de la paraula feixista. La fan servir per parlar de neoliberals, de conservadors, dels no independentistes, fins i tot de socialdemòcrates. I qui parla d'aquets suposats fexistes amb tota impunitat i sense cap vergonya? Doncs els comunistoides de la CUP, els que fan del procés el seu modus vivendi, els fatxes catalans exconvergents... ERGO MOLTS GEPERUTS DEL NOSTRE ENTORN. No veuen el seu aspecte monstruós, terrorífic, idèntic al dels feixistes que tant anomenen. I aquests freaks cridaven dissabte passat davant de l'ajuntament. Feu-vos-ho mirar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada